Pariterapia

Varaa aikaKerava, Männiköntie 29

Varaa aika Tuusula, Ukko-Pekantie 3

Varaa aikaHelsinki, Vuorikatu 6 (Komppi)

Varaa aika Helsinki, Annankatu 29 A 23, ylin 7. kerros (Komppi)

Pariterapia tarjoaa apua parin välille syntyneen vuorovaikutuksen muuttamiseen. Parisuhde voi jumiutua monenlaisiin negatiivisiin kierteisiin, joista parin välillä oleva tunnesuhde kärsii. Jumit näkyvät esimerkiksi liian usein tapahtuvana ja parisuhdetta sekä perhettä kuormittavana riitelynä. Kumpikaan ei usein tätä halua, mutta kierteet alkavat toistaa itseään ja ymmällään olemisen tunne lisääntyy. Riidat tai vetäytyminen parisuhteesta ovat tilanteen pitkittyessä hyvin ymmärrettäviä. Tunnemaailmaa ohjaavat mm. pelot ja toteutumattomat tarpeet. Ne saavat usein toisen vetäytymään parisuhteesta ja toisen hyökkäämään. Pariterapiassa näitä parin välille asettuvia tunnistamattomia tunteita tunnistetaan, nimetään ja ennenkaikkea kohdataan turvallisesti.

Toiveet muutoksesta ovat onneksi usein yhteisiä ja pariskuntana saatatte tarvita ammattiapua päästäksenne eteenpäin tästä parisuhteen kriisivaiheesta. Pariterapia tulee aloittaa yhteisestä halusta. On tavallista, että toinen on tässä muutoshalussaan voimakkaampi. Jos toisen tuleminen pariterapiaan on kuitenkin vielä epävarmaa, voi myös yksilökäynneillä saada parisuhteeseen eteenpäin vieviä ajatuksia.

Työvälineenä  käytän pääasiassa tunnekeskeistä pariterapiaa (EFT-Emotionally Focused Couple Therapy). EFT:n toimivuudesta on paljon tutkimuksellista näyttöä ja koen itse Tunnekeskeisen pariterapian perus- ja jatko- opinnot  käyneenä, että EFT-työskentely on auttanut asiakkaitani selviämään vaikeistakin parisuhdeongelmista.

Vastaan mielelläni aiheeseen liittyviin kysymyksiisi. Voit olla minuun yhteydessä tai jättää minulle yhteystietosi.

Tulosyynä voi olla esimerkiksi:

  • Tuhoavat riidat
  • Erouhka
  • Puhumattomuus
  • Uskottomuus
  • Elämänmuutokset
  • Riippuvuusongelmat

Tapaamisajat ja niiden sopiminen: Paritapaamisten yleisimmät ajat ovat 60, 75 tai 90 minuuttia. Pariterapian aikana käytävät yksilökäynnit 45 tai 60 minuuttia.

Varaa aikaKerava, Männiköntie 29 

Varaa aika Tuusula, Ukko-Pekantie 3

Varaa aikaHelsinki, Vuorikatu 6 (Komppi)

Varaa aika Helsinki, Annankatu 29 A 23 (Komppi)

Perheterapia Pariterapia Yksilöterapia Vanhempainohjaus Työnohjaus


by Bliss Drive Review